345 Seventh Avenue
17th Floor
New York, NY 10001
P: (212) 869-3540
E: info@idgarchitects.com
See Our Location...

    Home> All Projects> Higher Education Projects>

NYU Langone Student Study Center

IDG has been a key member of the team rebuilding the NYU Langone Medical Center after the Sandy storm damage. The Study Center is one of the first new spaces to open.

This basement space, a core student area of the NYU School of Medicine, was originally an underutilized library stacks area. The newly rebuilt study center is subdivided into a large study area with 166 seats, a lounge area and a copier/printer zone.

The 24/7 study area was designed with student input to provide a variety of settings for individual and group study. The study area features custom carrels with separately controlled lighting. The lounge space features soft seating, gallery area, tv break area, and stand up counters for encouraging discussion. The Study Center will eventually be connected to the Library above.

Client: NYU School of Medicine

Photo Credit: René Perez

 


© Copyright 2015 - Integrated Design Group